AllergyCertified certificerer lusemiddel

Det vidste vi ikke om lus

Hvad er det egentlig, vi kommer i vores børns hovedbund, når vi prøver at få bugt med lusene? Det kan AllergyCertifieds toksikolog Ewa Daniél nu svare helt konkret på efter, at organisationen har certificeret det populære lusebekæmpelsesmiddel Hedrin.

’Når vi certificerer et produkt, så får vi hele recepten, opskriften kan man kalde det, på produktet. Ingredienserne er skrevet på INCI, som er et internationalt sprog for kemikalier. Derudover får vi også oplyst koncentrationerne på samtlige ingredienser. Der er ingen allergifremkaldende stoffer i Hedrin’, fortæller Ewa Daniél.

Det er første gang, et lusebekæmpelsesmiddel bliver allergimærket, og det er på høje tid, mener Ewa Daniél.

’Det er uhyre rart som forælder at vide, at der ikke er allergifremkaldende stoffer, når man kæmper mod lusene. Og så lige noget helt andet, som bonusinfo, som jeg har lært ved denne certificering: lus dør efter 12 timer, så du behøver ikke fryse ting som hårbørster, huer eller cykelhjelme ned – er der ingen adgang til blod, er der ingen liv’.

Anders Fogstrup, der er direktør i Norpharma A/S, som sælger Hedrin herhjemme, siger om beslutningen at få Hedrin allergicertificeret: ’Vi har hele tiden vidst, at Hedrin er fri for parfume, parabener og giftstoffer. Derfor er vi også rigtig glade for, at det nu officielt er fastslået, at produkterne ikke indeholder allergifremkaldende stoffer. AllergyCertified logoet på produkterne giver forbrugerne en tryghed og forvisning om, at Hedrin er en god og børnevenlig lusebehandling.

Kontakt toksikolog Ewa Daniél på 2721 3760.

For yderligere oplysninger om Hedrin ring til direktør Anders Fogstrup på 4517 4800.

1 Trackback